Onze collega's aan het woord

Lees meer over werken bij Dekker Zevenhuizen

Machine operator

Dennis van Vliet

Zodra Dennis van Vliet alle data heeft ingevoerd is het tijd voor actie: hij drukt op een knop en de gigantische robotarm van de freesmachine springt tot leven. Een paar minuten later rolt een keukenblad van de band waar precies de juiste hoeken, uitsparingen en randjes vanaf zijn gehaald.

Dennis werkt 18 jaar in vaste dienst bij Dekker, maar is nog lang niet uitgeleerd. Als 16-jarige kwam de Zevenhuizenaar stagelopen op de productieafdeling. “Ook al was ik jong en onervaren, iedereen was behulpzaam. Het was als een warm bad.” Inmiddels heeft hij al veel delen van de enorme productiehal gezien. Hij startte met nul ervaring als spoelbakkenmonteur, verlijmde vervolgens stootranden, en nu is hij de baas over één van de zes computergestuurde freesmachines. “Elk keukenblad is anders. Zet je ergens een nulletje verkeerd, dan loopt de hele machine in de soep.” Gelukkig heeft Dennis genoeg ervaring om dat te voorkomen, maar hij leert nog elke dag hoe hij het freesproces verder kan perfectioneren.

Ook komen er regelmatig nieuwe uitdagingen voorbij. Volgende maand wordt het machinepark uitgebreid met drie spiksplinternieuwe freesmachines. Zodra ze zijn opgebouwd, wordt Dennis betrokken bij het gebruiksklaar maken. Hij kijkt er nu al naar uit. “Dat moment dat het eerste, perfect uitgefreesde blad van de band af rolt, is altijd weer fantastisch.”

Op dit moment hebben we geen openstaande vacatures voor Machine Operator.

Dennis_productiemedewerker
Medewerker productmanagement

Laurien Janse van Mantgem

Vijftig tinten zwart

Als er iemand weet wat er schuilgaat onder de honderden kartonnen verpakkingen die dagelijks de Dekkerfabrieken verlaten, dan is het Laurien Janse van Mantgem. Ze werkt op de afdeling productmanagement en kent de huidige en nieuwe keukenbladencollectie van Dekker op haar duimpje.

Op haar zit-sta-bureau liggen legio monsters, elk voorzien van een unieke code. Deze codes, en de bijbehorende digitale monsters, voert zij overal in het productieproces door, zodat de juiste keukenbladen van de lopende band rollen. Laurien: “Met vijftig tinten zwart is het belangrijk dat die ene kleur in de gehele keten dezelfde code heeft.”

Daarnaast leeft de afdeling toe naar het bezoek van de trendwatcher. In het vroege voorjaar deelt de trendwachter alle inspiratie die hij of zij in binnen- en buitenland heeft opgedaan. Laurien: “De hele tafel ligt dan vol met monsters waar wij, als productmanagementteam, de nieuwe collectie uit samenstellen.” Daarna worden de systemen bijgewerkt. Uiteindelijk sluiten ze het jaar met het verschijnen van de nieuwe trendglossy met alle hippe nieuwe patronen, kleuren en ontwerpen voor het volgende jaar.

Op het moment is er geen vacature productmanagement.

Laurien_productmanagement
Medewerker Service Binnendienst

Nicole Snijder

"Dekker let op zijn mensen"

Direct nadat de foto’s van de stootschade door Nicole en haar collega’s zijn geanalyseerd, worden de klussen voor de monteurs ingepland. Als het nodig is duiken ze diep in de productiedossiers. Het zijn volle dagen met veel afwisseling. Met plezier pakt ze elke nieuwe melding aan. “Kantoorbanen worden snel als saai gezien, maar dat is mijn werk totaal niet.”

Twee jaar geleden zocht Nicole een service-gerichte baan. Een bekende wees haar op een vacature bij Dekker, een veelzijdige baan in een klein team, een mooi salaris en goede arbeidsvoorwaarden. “Zij was heel positief over Dekker en zei: dit is echt iets voor jou.” Toen Nicole was aangenomen, ervaarde ze persoonlijk waarom er zo lovend over Dekker werd gesproken. “Dekker let op zijn mensen,” vervolgt Nicole. “Toen ik tijdens mijn zwangerschap slecht sliep, werd dat opgemerkt en kwam het bedrijf met een oplossing die zowel voor mij als voor Dekker prima werkte.”

Daarnaast is er aandacht voor professionele ontwikkeling. Zo deed Nicole een cursus gesprekstechnieken. “Af en toe heb je een verhit gesprek met een klanten als er schade is. Het geeft mij dan veel voldoening om die gesprekken tot een goed einde te brengen Stootschade, scheuren, vlekken, bijna alles is te repareren.” Zodra de monteur is langs geweest en het keukenblad ziet er weer uit als nieuw, kan Nicole voldaan de opdracht afronden. Op naar de volgende.

Op dit moment hebben we geen openstaande vacature voor Medewerker Service Binnendienst.

Nicole
Servicemonteur

Niek Rooseboom

Weer als nieuw

Servicemonteur Niek Rooseboom rijdt dagelijks in zijn Dekker-busje door heel Nederland om keukenbladen te repareren. “Van miljoenen villa’s tot kleine stadsflatjes, ik kom overal.”

Drie jaar geleden, toen Niek net 50 was, besloot hij om van baan te veranderen. Destijds was hij timmerman en het zware werk begon zijn tol te eisen. “Ik zocht iets wat minder belastend was. Ik dacht aan mijn toekomst.” Die toekomst vond hij bij Dekker, waar zijn vrouw ook al werkte. Na een paar sollicitatiegesprekken kwam hij er in dienst. “Mijn vrouw was altijd heel positief over Dekker als werkgever”, zegt hij.

In ruim drie maanden leerde hij alles over het repareren van vlekken, stootschades en scheuren, inmeten en het boren van kraangaten in keramiek, composiet, graniet, multiplex en elk ander keukenbladmateriaal. Sindsdien gaat hij zelfstandig op pad, maar het leerproces is nooit opgehouden. “Ik moet soms nog steeds nieuwe oplossingen bedenken.” Zodra het keukenblad er weer als nieuw uitziet, kan Niek voldaan door naar de volgende klus. “Mensen zijn altijd super blij wanneer ik klaar ben.”

Ben jij handig, heb je technisch inzicht en ga je graag zelfstandig op pad? Solliciteer dan voor Full-service installatiespecialist.

Niek-service-koppelverbinding(01)_M1010_070_Niek-service-koppelverbinding
Allround logistiek medewerker

Tom Schild

De logistieke duizendpoot

Heftruck rijden, de magazijnvoorraad controleren, installatiepakketten voor Selsiuz-kranen samenstellen. Tom Schild draait er zijn hand niet voor om. Als logistieke duizendpoot zorgt hij dat alles in het magazijn op rolletjes loopt.

Alle nummers van de stellingen kent hij uit zijn hoofd, en als er een artikel niet op z’n plek staat, dan ziet Tom dat meteen. “Als troubleshooter pak ik situaties aan nog voordat er een probleem ontstaat.” Daarnaast helpt hij collega’s, houdt voorraden bij en bezoekt wekelijks de fabriek voor het telmoment.

Tom begon als uitzendkracht op de inpakafdeling, vijf jaar geleden. Dat hij een doorpakker is die initiatief neemt, viel op. Zo stroomde hij door naar allround logistiek medewerker met een eigen werkplek en vast contract. “Dat Dekker een familiebedrijf is, merk je op de werkvloer. Goede prestaties worden beloond.” Bij Dekker krijgen medewerker ruimte voor groei. Want, wat goed is voor hen is ook goed voor het bedrijf. Elk jaar luidt opnieuw de vraag: ‘wat wil je nog graag leren?’ Zo start Tom binnenkort de opleiding tot teamleider logistiek.

Op het moment hebben we geen vacature voor Allround logistiek medewerker bij Dekker.

Tom_allround logistiek magazijn
Meewerkend voorman

Fred Honkoop

Een goed-geoliede machine

Dertig jaar geleden stond Fred Honkoop in een klein magazijn vol met verpakte keukenbladen. Dekker had een keukenbladenfabriek gebouwd, de logistieke afhandeling daarvan, dat mocht Fred doen.

Inmiddels is het kleine magazijn van toen behoorlijk uitgebreid en stuur je als meewerkend voorman twintig man personeel aan. Elk keukenblad gaat hier naar toe tot iemand uit het team het klaarzet voor vervoer. De dag begint om half zeven om picklijsten samen te stellen. Om zeven uur beginnen de magazijnmedewerkers die de picklijsten op volgorde picken waarbij de werkverdeling en andere instructies worden doorgenomen. Verder worden de productie- en pickwerkzaamheden en binnenkomende goederen gemonitord.

Dankzij Fred is de afdeling een geoliede machine geworden, jaar na jaar is in het logistieke proces steeds meer een efficiëntere manier van werken bereikt. Je krijgt hier veel zelfstandigheid en als je een voorstel hebt, dan wordt daar naar geluisterd. Bij verbeteringsprocessen betrekken we ook altijd het team. De komende jaren zal het magazijn nog verder uitbreiden.  Fred is inmiddels met pensioen en heeft een nieuwe voorman ingewerkt die de werkzaamheden heeft overgenomen.  

Op het moment is er geen vacature voor Meewerkend voorman.

Fred_meewerkend voorman

Vragen?

Heb je vragen over werken bij Dekker? Neem dan contact met ons op.
Bevestiging Sollicitatie

E-mail

vacature@dznet.nl

Telefonische Kennismaking

Telefoon

0180 - 335 416